Travweekend, Berlin Travbanen.
Fredag 13 november - Måndag 16 november, 2015

Succén är tillbaka. Efter de senaste både trevliga och vinstgivande travresor till Berlin så är det nu hög tid att boka upp platser inför kommande resa. Tyskt vardagstrav i all sin enkelhet. Detta är naturligtvis en stor kontrast till Elitlopp, Derbyn osv. här hemma men inte mindre kul för det. Stallbackens restaurang är bästa stället att hänga på och där serveras billigt och gott från Bar och kök. Nere i Berlin så hinns det även med att gå igenom det tyska ölutbudet samt en gastronomisk rundvandring bland Currywurstar av högsta kvalité. Natutligtvis skall vi även ta en titt på staden. Vi åker ner fredagen den 13 november och får en kanonhelg i Berlin. Hotellet går i sober elegant tysk stil, allt för "ompa-ompa" känslan. Den här resan arrangeras av SVEA TRAVEL och antalet platser är begränsat till max 10 personer. Du är mer än välkommen med en intresseanmälan, först till kvarn...
Dennis Ek, Stall Rosa.
Vi träffas på fredagen ute vid Arlanda flygplats där man hinner ta en kall öl (till överpris, men håll ut, i Berlin skummar glasen till trevliga priser) innan det är dags att kliva ombord för en kort flygresa ner till Berlin.

Väl framme i Berlin så går vår transfer till hotellet. Vi bor på ett bra hotell som ligger perfekt vid både U-Bahn som S-Bahn. Rummen är rena och fräscha. Naturligtvis ingår även en frukostbuffé på hotellet. Vi startar upp med en lugn kväll med några iskalla öl och ett dopp i hotellets pool kanske...

På lördagen skall vi prova Currywürst och iskall pilsner på en lokal Pub där Jukeboxen spelar allt från Zara Leander till Harpo. Lite senare på dagen tar vi en titt på staden som sanna turister. Vi skall även försöka se till att vi hinner kolla av V75 från Svedala under eftermiddagen. Till kvällen går vi ut och äter på en tysk restaurang av den tyskaste sorten..

När vi vaknar upp på söndagen så väntar travtävlingar. Trabrennbahn Mariendorf är belägen i stadsdelen Mariendorf. Travbanan grundades 1913 och var under 1920-talet en av Tysklands stora travbanor. Trots skador från bombangrepp var banan i drift även under större delen av andra världskriget. På stallbacken kan man se både gamla och nyare stall. Atmosfären ute på travet är härligt "tysk" och inne på stallbacken serveras drinkar, mat och öl till trevligt låga priser. En travdag långt från Elitloppshelger och Prix dÁmerique men ändå något man kommer minnas. Efter travet hoppas vi väl på att kunna fira vinsterna ordentligt.

På måndagen startar vi upp med en god hotellfrukost och tar det lite lugnt innan vi rullar vi över till flygplatsen där flyget tar oss tillbaka till Stockholm. Jag hoppas och tror att det blir en kanonhelg där nere och har vi även haft lite flyt på liret så kanske hela resan är pröjsad med hjälp av travbanebesöket när vi på måndagseftermiddagen summerar vår helg.
I resan ingår följande:

Totalpris för hela resan: fr 3 695:-
(Enkelrumstillägg 600:-)
Eftersom resegruppen inte bör bli för stor så är antalet platser begränsat till 10. Det är alltså först till kvarn som gäller.


Har du några frågor så är det bara att höra av dig!

stallrosa@hotmail.com

070-464 15 85

Mvh, Dennis Ek.
Flyginfo:

Stockholm/Arlanda-Berlin/Tegel
Fredagen 13/11, 14:50-16:25

Berlin/Tegel-Stockholm/Arlanda
Måndagen 16/11, 12:40-14:10